elastolan logotypelastolan logotyp
elastolan logotyp
Ledande tillverkare av formgjuten polyuretan

Företaget


Elastolan AB grundades 1974 och dess direkta föregångare var ett av de första företag i Sverige som började tillverka produkter, beläggningar och appliceringar i det unika materialet polyuretanelastomerer.
​​​​​​​Idag sysslar Vi även med arbeten i sprayad polyuretan & urea samt gör stora och små jobb inom vattenskärning.
Företaget är beläget i centrala Tierp, Norra Uppland vilket är en bra strategisk plats för att lätt nå våra kunder både norr och söderut i landet. Vi exporterar också produkter till våra nordiska grannländer, övriga Europa och Världen

Affärsidé och vision

Affärsidé

Att genom flexibilitet, problemlösningsförmåga och tillmötesgående baserat på djup och aktuell kunskap om polyuretan, elastomerer och gummi kunna konstruera, utveckla, formgjuta och bearbeta industriprodukter som uppfyller eller överträffar kundens krav avseende slitstyrka, elasticitet, färg och form.

Vision

Elastolan ska vara den nordiska branschens ledande företag genom att kunder, leverantörer, konkurrenter och anställda uppfatta oss stå för:
  • Kompetens, problemlösningsförmåga & tillmötesgående
  • Pålitlighet, rak kommunikation internt & externt
  • Flexibilitet
  • Miljöansvar
  • Lönsamhet
Elastolan tillverkar kundspecifika industriprodukter i polyuretanmaterial. Några av våra produkter är formgods, bussningar, lager, hjul & valsar.
​​​​​​​Vulkat polyuretan är samlingsnamnet för slitstarka, sega och elastiska material över hela det gummielastiska hårdhetsområdet och intar en särställning.

Den bärande idén för verksamheten är att ha största möjliga mångfald beträffade olika kvalitéer, hårdheter och praktiska tillämpningar samt i kundens tjänst finnas med från idé- och utvecklingsstadiet fram till prototyp och produktion.
Vi jobbar ständigt med vårt utvecklingsarbete för både användningsområden och tekniska tillämpningar av våra metoder, kvalitéer, samt för och efterbearbetning. Våra miljö & säkerhetsmål präglar arbetet genom hela processen.

Elastolan har både konstruktion och tillverkning under samma tak vilket är en bidragande faktor till vår mångkunnighet inom polyuretantillverkning.
​​​​​​​
Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!